10 September 2013

TIISTAIN KIRJAVINKKAUS

IMG_6302 Meiän piti äikän kurssin aikana lukea joku eri maan kulttuurista kertova romaani, ja mä valitsin ton monesti kehutun Tuhat loistavaa aurinkoa. Toi pitää olla huomenna luettu ja mulla on ihan älyttömästi viel lukematta ja ens yöunet taitaakin jäädä varsin lyhyeksi koska ton lukemista ei vaan voi lopettaa! Seuraava teksti on kirjan takakannesta:

"Suurmenestykseksi noussut, säkenöivä romaani Leijapojan tekijältä - unohtumaton tarina kahden naisen kohtalosta ja ystävyydestä sotien haavoittamassa Afkanistanissa.

Mariam on vain 15-vuotias, kun hänet lähetetään Kabuliin ja naitetaan itseään kolmekymmentä vuotta vanhemmalle Rashidille. Hän aloittaa uuden elämänsä toiveikkaana, mutta vuosien kuluessa burqa kätkee alleen niin nöyryytykset, mustelmat kuin hiipuvan toivon lapsesta.
Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Kabulissa riehuvat taistelut murskaavat myös nuoren ja rakastuneen  Lailan haaveet tulevaisuudesta. Hänestä tulee Rashidin toinen vaimo.
Afganistanilaisnaisen kohtalosta määrävät miehet, sota, talibanien hirmuhallinto. Mutta Mariamin ja Lailan välille kasvaa ystävyys, joka on kaikkia näitä vahvempi - ja joka saa heidät yhä uudestaan taistelemaan toivon ja vapauden puolesta."

Kannaatta lukea jos on mahollisuus, ette tuu pettymään!

No comments

Post a Comment