18 April 2016

ONNELLISUUDESTA; 6+1 VINKKIÄ

Onnellisuus on asia, joka tuntuu tällä hetkellä olevan hypetyksen kohde. Niin myös omalla kohdallani! Olen yrittänyt keskittyä elämän hyviin puoliin ja kiinnittää enemmän huomiota omaan henkiseen hyvinvointiini, ja se on tuottanut tulosta. Ajattelinkin jakaa omat vinkkini, miten jokaisesta päivästä voi saada enemmän onnellisuutta irti. Vinkit ovat sekä fyysisiä että henkisiä, toivottavasti pidätte! Kertokaa kommenteissa miltä tällainen postaus tuntui, tällaisia vähän syvällisempiä ja pohtivia kirjoituksia on nimittäin suunnitteilla enemmänkin.onnellisuudesta 1. Herää aikaisin. Koulun takia mun on pakko nousta arkisin aikaisin, mikä ei tällaiselle iltaihmiselle ole mikään helppo juttu. Viikonloppuisinkin olen alkanut heräilemään kahdeksan ja yhdeksän välillä, ja vaikka en nousisikaan saman tien ylös sängystä, on kahdeksalta herääminen paljon edullisempi lähtötilanne päivän kululle, kuin puoleenpäivään sängyssä loikoilu. Kyllä musta vielä aamuihminen saadaan!
2. Tee jotain hyödyllistä. Tämä voi olla mitä vain, mistä jälkeenpäin tulee hyvä fiilis. Siivoa räjähtänyt vaatekaappi tai järjestele työpöydän laatikossa lojuvat tärkeät paperit parempaan järjestykseen. Tämänpäiväisen sadepäivän inspiroimana päädyin raivaamaan pari vaatekaappiani uuteen uskoon ja tuntuu muuten hyvältä!
3. Käy ulkona. En voi tarpeeksi korostaa raittiin ilman saamista... Lähden usein koulupäivän jälkeen rauhalliselle kävelylenkille, jonka jälkeen olo on pakostakin energisempi ja illan askareet hoituvat sutjakammin.
4. Syö hyvin. Viikonlopun huonosti syöneenä huomaan kuinka ravinteikkaan ruuan saanti virkistää kehoa ja mieltä ihan tajuttomasti. Olen vasta muutamia viikkoja sitten alkanut kiinnittämään ruokavaliooni enemmän huomiota ja olen nykyään päivä päivältä reippaampi.
5. Pysähdy ja mieti. Sitten enemmän psyykkistä hyvinvointia. Usein sitä tulee ajateltua niitä arjen huonoja asioita, jotka loppujen lopuksi ottavat vallan eikä mikään ole hyvin. Pysähdy välillä miettimään hyviä asioita elämässäsi. Niistä saa voimaa ihan uudella tavalla!
6. Ole kiitollinen. Tämä komppaa edellistä vinkkiä. Kiitollisuus on asia, johon on hyvä kiinnittää huomiota päivittäin. Joskus, kun joku asia menee pieleen eikä mikään tunnu hyvältä, on hyvä olla kiitollinen kaikesta mitä omistaa. Jossain päin maailmaa jollain henkilöllä asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä täällä pohjoisessa.

+1. NAUTI ELÄMÄSTÄ JA PIDÄ HAUSKAA! Tätä ei varmaan sen enempää tarvitse selitellä. Meillä on vain tämä elämä (juuri niin kliseistä miltä kuulostaakin), joten turhista murehtiminen on syytä unohtaa ja nauttia elämästä joka päivä!

Näiden vinkkien saattelemana toivotan hyvää maanantaita ja viikon alkua!

Palaillaan, Sara xx

No comments

Post a Comment