30 September 2014

TOP END TOUR 2014 pt. 2

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled
DAY 5
Herätys 4.15am ja telttojen purku ja lastaus bussiin. Matka jatku yhe pohjosempaan, pysähdyttiin matkalla aboriginaaliyhteisössä nimeltä Ali Curung. Toi oli yks matkan kohokohdista, vierailtiin paikallisessa koulussa ja osallistuttiin tunneille. Oli ihana nähdä miten ilosia naamoja tuolta löyty, vaikka noilla lapsilla ei oo paljon mitään. Alkohan siinä varmaan jokanen arvostaa omaa elämää enemmän, ja tajuttiin ettei kännykän akun loppuminen oo mikään maailmanloppu. En osaa oikein pukee sanoiksi mitä tunnen ton vierailun jälkeen, oli ihan mahtavaa mutta samalla surullista. Matka jatku kohti Devils Marblesia, mulla oli kamerasta akku loppu joten tästä päivästä ei oo valitettavasti kuvia... Yövyttiin kamalimmassa paikassa ikinä, paikka oli täynnä kaivinkoneita, vesi ei toiminu (ei suihkut tai vessat), rekat viiletti parin metrin päästä koko yön ja paikka oli täynnä hyttysiä. No, ainakin meil oli kavereiden kans hauskaa kun suunnistettiin ympäri sitä aluetta toimivan vessan perässä.

DAY 6
Matka bussissa jatkui... Istuttiin lähes joka päivä monta tuntia bussissa mut musta se oli tosi hyvä juttu! Tutustuin hyvin uusiin ihmisiin :-) kävästiin matkalla Daly Waters Pubissa, joka oli kuulemma tosi kuuluisa, mut itehän en ollu ikinä kuullukkaan. Saatiin slushit ja otettiin kuvia. Taas. Matka jatkui kohti Matarankaa jossa uitiin kuumassa lähteessä keskellä sademetsää kengurujen seassa. Oli niiiin upeeta! Tän (ja seuraavan) päivän yösija oli Katherinessa, tosi ihana leirintäalue, poolille käveli teltoilta n. 2sec. Tuolla tosin piti pitää telttojen ovet aina kiinni, koska toi paikka vilisi kenguruja ja wallabyja. Illalla taas normaalisti päivällinen ja korttipelejä.

DAY 7
Aamulla saatiin nukkua pidempään, päivän ohjelmaan kuulu vaan risteily ja uimista. Risteily oli siis sellanen parintunnin risteily, jonka loppuvaiheessa oli mahollisuus uimiseen. Me lähettiin parin kaverin kanssa kuvausreissulle uimisen sijaanja risteilyn loputtua kaikki ostettiin ylihinnotellut jätskit ja rentouduttiin jonkun aikaa. Loppupäivästä tosiaan ei ollu muuta suunniteltua ohjelmaa, käytiin tosin sellasella kävelyllä yhelle lookoutille. Illalla lisää poolilla hengailua ja korttipelejä, päivällinen ja kenguruiden kanssa ystävystymistä.

DAY 8
Aamiaisen jälkeen matka jatku Kakadun kansallispuistoa kohti, jossa käytiin kahessa eri vesiputous/järvitsydeemissä uimassa. Otin tuolla vähän omaa aikaa ja lilluin vedessä ihan yksikseni. Tajusin siinä et miten kiitollinen ja ilonen oon kaikesta mulle tapahtuneesta. Matka jatku kohti leirintäaluetta, jossa oli (taas kerran) ihana uima-allas. Kaikki vapaa-aika meillä meni uimisessa ja tuliaisshoppailuja tehdessä, eikä pidä unohtaa korttipelejä. Lähettiin kattomaan auringonlaskua Ubirr nimiselle kivelle, mun sanat ei riitä kuvaamaan miten upee se auringonlasku oli! Tässä vaiheessa en tosin tienny mitä on luvassa seuraavina päivinä...

DAY 9
Aamukuudelta oli vuorossa risteily hyytävässä ilmassa kun aurinko ei ollu vielä noussu. Tarkotuksena oli nähdä krokotiilejä joita nähtiinkin loppujen lopuks aika monta. Takasin leiriin ja viimeinen telttojen purku! Käytiin aboriginaalien maan rajalla ja tippukiviluolassa. Aika basic päivä!

2 comments: