26 May 2014

TJ50 ja sijoitustiedot!

Tänään on jäljellä enää 50 päivää siihen kun astun lentokentän porteista sisään ja sanon hyvästit Suomelle ja kaikelle sen sisälläpitämään vuodeksi. Jos totta puhutaan, mua ei jännitä tai pelota yhtään lähteä vuodeksi toiselle puolelle maailmaa, kaupunkiin josta en tunne ketään ja mistä en tiedä mitään muuta kuin mitä oon googlettamalla ottanu selvää. Eniten mua pelottaa ja oikeestaan harmittaa jättää kaikki ihanat ystävät ja perheenjäsenet tänne koti-Suomeen. Ylipäätään se koko elämä jää tänne pohjolaan. Oon varma, että mulla tulee jossain vaiheessa ihan hirvee ikävä läheisiä, onneks nykypäivän skypet sun muut auttaa varmasti ikävässä.

Oon halunnu Australiaan niin kauan kuin jaksan muistaa, ja oon todella kiitollinen että mulla on mahollisuus lähteä toiselle puolelle maailmaa opiskelemaan vuodeksi. Tässä kun tää hakuprosessi on edennyt ja oon saanu kuulla muiden vaihtarikavereiden sijotuksista, oon vaan miettiny että millonkohan mä saan tietää mun sijotuksen. Kaikkihan sanoo että se tieto tulee just kun sitä vähiten odottaa. Niin kävi myös mulle.

Tulin keskiviikkona äikän kokeen jälkeen väsyneenä kotiin ja huomasin, että mulle oli tullu sähköpostia otsikolla Greetings from Australia. Jo tässä vaiheessa mun kehon vaan valtas joku ihme adrenaliiniryöppy ja aloin vaan hyppiä ympäri alakertaa. Sen tarkemmin en viestiä siinä mielentilassa uskaltanut lukea.

Tiesin jo entuudestaan mun piirin, joka on toi 9780. Hetken rauhottelun jälkeen avasin viestin ja luin sen. Siellä ne oli, tarkemmat sijotustiedot! Tuun viettämään mun seuraavan vuoden Australian eteläosassa, tarkemmin sanottuna kaupungissa nimeltä Colac. Colac sijaitsee 150km Melbournesta lounaaseen, eli suurkaupungin läheisyydessä saan asustella!
  colac3colac2colac7
Niin kun tosta alemmasta kuvasta näkee, Colac sijaitsee siis järven rannalla ja meren rantaan on kuulemma vain tunnin ajomatka! Colac on noin 12 000 asukkaan kaupunki, eli siis aika paljonkin pienempi kuin mun nykyinen asuinkaupunki. Ihan kivaa vaihtelua asustella vähän pienemmässä kaupungissa myöskin. Ekojen googlettelujen jälkeen olin vähän harmissani siitä että sijotunkin aikaa sisämaahan, mutta tarkemmin kun ajatellaan, Colac sijaitsee ihan täydellisellä paikalla! Suurkaupunkiin alle parin tunnin ajomatka ja rantaan puolet siitä! Colacin ilmasto on sellasta välimerellistä, eli kesällä ei oo ihan paahtavaa, mutta lämmintä kuitenkin. colac1colac5 Google mapsissa on tullu vietettyä aikaa koko vuoden edestä, ja noi ylemmät kuvat onkin screenshotteja kyseisestä palvelusta. Jos ymmärsin oikein, Colacissa on yksi pääkatu, jonka ympärille kaikki on rakennettu. Ja kaupungin läpi kulkee moottoritie, joka vie jopa Sydneyyn asti! Kartasta ja parilta nettisivulta näin, että Colacissa on golfkenttä ja veneklubi, jotka kuulostaa ihan mahtavalta! Tuttuja ravintoloitakin bongailin, mutta uskon et tuun tutustumaan Colaciin kaikkein parhaiten paikan päällä, joten en aseta kaikkea painoa googlen varaan.

Perheestä en vielä tiiä, sähköpostissa luki että perheiden tarkat tiedot puuttuu vielä, mutta ne kerrotaan mulle heti kun ne on tiedossa. Koulustakaan ei ole varmaa tietoa, vaikka salapoliisia leikkiessä huomasin että Colacissa on vaan yksi high school joten luultavasti alan opiskella siellä. Nyt odotellaan vielä virallisen tiedon eli guarantee formin tulemista, jonka jälkeen voi alkaa hakea viisumia ja muita.Tähän loppuun vielä pientä mainostusta, tein viikonloppuna yhelle mun parhaista kavereista Reetalle vaihtariblogin, jonne pääsee TÄSTÄ!

No comments

Post a Comment